Wie ben ik

Mijn naam is Estelle Backus geboren in Venlo en trotse moeder van een zoon die hoogsensitief is. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als personeelsfunctionaris. Sinds 2007 werk ik met straat- en weeskinderen in West-Afrika, een doelgroep die mijn hart gestolen heeft. Na enkele jaren in Afrika gewoond te hebben, heb ik besloten mijn mijn hart in Nederland te blijven volgen door ook hier met kinderen te werken die niet lekker in hun vel zitten. Kinderen horen een onbezorgde jeugd te hebben. Helaas geldt dit lang niet voor alle kinderen. In 2014 ben ik mijn eigen praktijk gestart. 
 
Wat heb ik allemaal gedaan ? Naast de hbo opleiding erkend kindertherapeut: pedagogiek, speltherapie, rouw en verlies bij kinderen, nieuwetijds kindercoach therapie, inzicht in autisme, stervensbegeleiding, mediation, hypnotherapie en regressie en EMDR1. In september 2017 ben ik gestart ik met het atelier voor ouders en opvoeders, die de Rudolf Steiner stroming volgt.
 
Begin 2017 heb ik klas 1 t/m 6 van het Future Leaders UCC in Ghana mogen begeleiden in hun rouwproces nadat de oprichter van dit project en tevens hoofd van de school onverwacht overleed. Hoe bijzonder was het om kinderen die nooit geleerd hebben dat hun gevoel er toe doet, hun gevoelens van verdriet, onmacht, frustraties en angst er te laten zijn, samen te delen en samen te verwerken. In mei 2018 heb ik dit rouwverwerkingsproces een vervolg mogen geven.
 
Ik ben voorzitter bij Stichting Akosua (een stichting die zich inzet voor straat- en weeskinderen in Ghana). 
 
Daarnaast ben ik magnetiseur en master in de kundalini reiki.
 
Door mijn jarenlange ervaring als vrijwilligster bij Stichting Vluchtelingenwerk en op het asielzoekerscentrum, naast het feit dat ik in Afrika heb gewoond, heb ik veel affiniteit met getraumatiseerde kinderen uit zowel Nederland als het buitenland en kan ik me als geen ander verplaatsen in met name de Afrikaanse cultuur. Misverstanden als gevolg van cultuur- en communicatieverschillen zijn mij dan ook erg bekend.
 
Tot mijn ontsteltenis heb ik enige tijd terug in het tv programma van “Geer en Goor” i.s.m. het Ouderenfonds gezien hoeveel ouderen in Nederland eenzaam blijken te zijn. Ouderen die zelden of nooit bezoek krijgen, ouderen die nooit buiten komen om welke reden dan ook en vele ouderen voor wie het leven zinloos geworden is na het wegvallen van hun dierbare partner. Wat triest. Het aanzien van deze mensen heeft nog lang geborreld in mijn hoofd en me doen besluiten dat ik me naast kinderen ook wil inzitten voor deze doelgroep.
Vanaf 1 juni 2018 ben ik daarom ook inzetbaar als “begeleider ouderen”. Wat ik voor U als oudere (en andere geïnteresseerden) kan betekenen, kunt u lezen onder het kopje “Ouderen/relaxe veur blage”.

 

Ik ben geregistreerd bij de Stichting ter Bevordering van de Alternatieve Geneeskunde (STIBAG), zie http://www.stibag.nl