Wie ben ik

Mijn naam is Estelle Backus geboren in Venlo en trotse moeder van een zoon die hoogsensitief is. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als personeelsfunctionaris. Sinds 2007 werk ik met straat- en weeskinderen in West-Afrika, een doelgroep die mijn hart gestolen heeft. Na enkele jaren in Afrika gewoond te hebben, heb ik besloten mijn mijn hart in Nederland te blijven volgen door ook hier met kinderen te werken die niet lekker in hun vel zitten. Kinderen horen een onbezorgde jeugd te hebben. Helaas geldt dit lang niet voor alle kinderen. In 2014 ben ik mijn eigen praktijk gestart. 
 
Wat heb ik allemaal gedaan ? Naast de hbo opleiding erkend kindertherapeut: pedagogiek, speltherapie, rouw en verlies bij kinderen, nieuwetijds kindercoach therapie, inzicht in autisme, stervensbegeleiding, mediation, hypnotherapie en regressie en EMDR1. Ook heb ik een jaar het atelier voor ouders en opvoeders, die de Rudolf Steiner stroming volgt, gedaan.
 
Begin 2017 heb ik klas 1 t/m 6 van het Future Leaders UCC in Ghana mogen begeleiden in hun rouwproces nadat de oprichter van dit project en tevens hoofd van de school onverwacht overleed. Hoe bijzonder was het om kinderen die nooit geleerd hebben dat hun gevoel er toe doet, hun gevoelens van verdriet, onmacht, frustraties en angst er te laten zijn, samen te delen en samen te verwerken. In mei 2018 heb ik dit rouwverwerkingsproces een vervolg mogen geven.
 
Ik ben voorzitter bij Stichting Akosua (een stichting die zich inzet voor straat- en weeskinderen in Ghana). 
 
Daarnaast ben ik magnetiseur en master in de kundalini reiki.                                                                                        
Ik ben geregistreerd bij de Stichting ter Bevordering van de Alternatieve Geneeskunde (STIBAG), zie http://www.stibag.nl.
 
Als kindertherapeut wil ik niets liever dan kinderen beter in hun vel laten zitten. Praktijk voor speltherapie Venlo is er juist voor die kinderen die worstelen met wat dan ook wat hen uit balans brengt.